Conference League

Το προφίλ Μπεσίκτας και Νέφτσι Μπακού, υποψήφιων αντιπάλων του Άρη

Δείτε το προφίλ των δύο υποψηφίων αντιπάλων του Άρη στα playoffs του Conference League.

Δύσκολη αποστολή θα έχει ο Άρης στα playoffs του Conference League, εφόσον αποκλείσει τη Ντινάμο Κιέβου, καθώς θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπεσίκτας από την Τουρκία ή Νέφτσι από το Αζερμπαϊτζάν, με το πρώτο παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η Μπεσίκτας ιδρύθηκε το 1903, εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, έχει χρώματα το μαύρο με το άσπρο και έδρα το Vodafone Park, 42 χιλιάδων θεατών. Την περσινή σεζόν κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Τουρκίας με 78 βαθμούς, στο -10 από τη Γαλατασαράι και εξασφάλισε εισιτήριο γα τα προκριματικά του Conference League. Στον β’ προκριματικό άφησε εκτός τα Τίρανα με δυο νίκες, 3-1 εντός και 2-0 εκτός.

Τεχνικός της τουρκικής ομάδας είναι ο Σενόλ Γκιουνές και στο ρόστερ της ανήκει ο πρώην επιθετικός της Μίλαν, Άντε Ρέμπιτς, ενώ ξεχωρίζει ο μέσος, Γκέντσον Φερνάντεζ, ο αμυντικός χαφ, Ντάνιελ Αμαρτέι και ο πρώην αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Αρτούρ Μαζουακού. Οι «αετοί» είχαν τεθεί αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό στους «16» του Europa League τη σεζόν 2016-17 και είχαν περάσει στην επόμενη φάση με εντός έδρας νίκη 4-1 και ισοπαλία 1-1 στο Φάληρο.

Από την άλλη, η Νεφτσί Μπακού ιδρύθηκε το 1937, εδρεύει στο Μπακού, έχει χρώματα το λευκό και το μαύρο και έδρα την Bakcell Arena, 11 χιλιάδων θεατών. Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πήρε την τρίτη θέση, στο -22 από την κορυφή και πήρε εισιτήριο για την τρίτη τη τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στον β’ προκριματικό προκρίθηκε επί της Ζελεζνιτσάρ με ισοπαλία 2-2 εκτός και νίκη με 2-0 εντός.

Προπονητής του συλλόγου ο Αντριάν Μούτου και ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας είναι ο μεσοεπιθετικός και αρχηγός, Εμίν Μαχμούντοφ με χρηματιστηριακή αξία τα 1,4 εκατ. ευρώ. Επίσης, στο ρόστερ ανήκει ο 26χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ Αντρέ Σινιασίκι, ο οποίος είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος και ο 29χρονος Ούγγρος στόπερ, Μαρτ Ταμάς που κόστισε 150 χιλ. ευρώ από την Σέπσι. Στη Νέφτσι πήγαν και οι Καράγιεβ, Όζομπιτς, Μπαλάγιεβ και Κοφί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x